Kaj pravi slavni chatbot Chat GPT o podjetništvu?

Si že zasledil trenutno najbolj popularno temo o slavnem chatbotu ChatGPT?

Chat GPT je paradni konj umetne inteligence, ki s svojo umetno inteligenco piše poezijo, eseje, govore, kodira programe, …, vsestransko uporabni klepetalnik je samo v prvih petih dnevih zabeležil kar 1 milijon uporabnikov. Za primerjavo, Netflix je za to potreboval 3,5 leta, Facebook pa 10 mesecev.

ChatGPT poganja model strojnega učenja, imenovan GPT-3, ki ga je razvil OpenAI in velja za enega najnaprednejših modelov NLP (natural language processing). OpenAI velja za eno najpomembnejših podjetij s področja umetne inteligence, ki sta ga ustanovila Elon Musk in Sam Altman, med prvimi vlagatelji pa je tudi Microsoft. Če strnemo možnosti uporabe klepetalnega robota: pogovorna komunikacija, dinamični odzivi, primerjalni podatki in odzivi na podlagi razvrstitve, poglobljeni odgovori, odgovarja na vse in postavlja vprašanja, temelji na več kot 300 milijardah besed, nenehno učenje tudi med odgovarjanjem, sčasoma se usposobi za boljše odgovore.

Preizkusili smo znanje in spretnosti chatbota, ki odgovarja in piše tekste tudi v slovenščini. Vprašali smo ga:

1. Zakaj bi se mladi odločili za podjetništvo?
2. Katere veščine in znanja mora imeti podjetnik?

Za konec smo mu postavili še eno provokativno vprašanje v slengu.

3. Moj »fotr je podjetnik in dela cele dneve, je to normalno?« Besedo »fotr« je prepoznal kot očeta in korektno odgovoril na vprašanje.

Verjamemo, da vas zdaj že srbijo prsti in boste chatbota preizkusili tudi vi. Na spletni strani openai.com se brezplačno registrirajte in vprašajte, kar želite. Na voljo je tudi tutorial za začetnike: https://www.youtube.com/watch?v=JTxsNm9IdYU.