Sciencejam prejemnik posebne pohvale inženirske iskre 2023

Leto 2023 je za ScienceJam prav posebno leto. Komaj drugo leto na sceni, pa smo že na finale privabili podjetniške skavte, ki so si ogledali mlade talente. Komaj drugo leto na sceni, in dve ekipi, ki sta se preko nas kvalificirali na mednarodno znanstveno olimpijado VILIPO v Vilni, LT, dobita zlati medalji! In komaj dve leti na sceni, in že dobimo posebno pohvalo na prireditvi Inženirski iskri 2023!

Priznanja Inženirska iskra, ki jih podeljuje iniciativa Inženirji in inženirke bomo!, prejmejo prebojne in izvirne prakse, projekti, dogodki ali osebe, ki so pomembno prispevali k razvoju, veljavi in navduševanju za inženirski poklic in inovativnost v družbi. Izjemno ponosni smo, da so v Iniciativi ScienceJam prepoznali kot prav takšno tekmovanje! Zato bomo še boljši in drznejši!

Prejemniki Inženirskih isker so sicer Super Glavce in Natalija Premužič, ki v Sloveniji organizirajo First Lego Ligo, Tanja Pirih za mentorstvo dijakom pri razvijanju inovativnosti in SpaceDent s pripravo dentalne medicine za večletne človeške misije na Luno in Mars. Čestitamo vsem prejemnikom!

ScienceJam se denarno deloma napaja iz sredstev Evropske unije, stične točke EUROPE DIRECT Novo mesto, partnersko pomoč pri organizaciji pa nam nudi SPIRIT Slovenija: javna agencija, ki zagotavlja nagradni sklad.

Za več informacij obiščite spletno stran ScienceJam in našo Facebook stran. 😊