Sezona finalov

Marec, april in maj so običajno meseci, ko se zvrsti mnogo šolskih tekmovanj, ki (tako ali drugače) spodbujanje razvoj podjetnostne kompetence med mladimi. Najprej se marca zvrstijo štiri regijska tekmovanja Popri, ki jih aprila sledi še državno tekmovanje. Potem v tednu med 17. in 21. aprilom potekajo regijska tekmovanja Junior Achievement. Seveda pa nas najbolj zanima finale ScienceJam, ki bo na sporedu v torek, 18. aprila na Podjetniškem inkubatorju Podbreznik, Novo mesto.

Na prvi krog ScienceJam se je prijavilo 7 gimnazijskih ekip iz cele Slovenije, ki se vse uvrstijo v finale. To pomeni, da se nagradni sklad v višini 4000€ v celoti prenese na dijaške ekipe in prvo-, drugo- in tretjeuvrščene ekipe dobijo take finančne spodbude:

  • Prvouvrščena ekipa dobi 2000€.
  • Drugouvrščena ekipa dobi 1236,09€.
  • Tretjeuvrščeni v kategoriji dijak in študent dobita po 763,96€.

Zakaj točno takšna distribucija – no, to je pa še vedno nagradno vprašanje za finalu ScienceJam. 😊

Dve najboljši ekipi na ScienceJam se direktno kvalificirata tudi na znanstveno olimpijado VILIPO iz Vilne, Litva. To bo prvič, da pošilja ScienceJam tekmovalce na tujo olimpijado, vendar pa gotovo tudi ne zadnjič.

ScienceJam se denarno deloma napaja iz sredstev Evropske unije, stične točke EUROPE DIRECT Novo mesto, partnersko pomoč pri organizaciji pa nam nudi SPIRIT Slovenija: javna agencija, ki zagotavlja nagradni sklad.