ScienceJam gre social

Velikokrat slišimo, kako se znanost ne povezuje dovolj z gospodarstvom in kako zelo visoko znanje ostaja v člankih in knjigah, namesto da bi se intenzivno prelivalo v podjetniške projekte z najvišjo dodano vrednostjo. Zato je nastalo znanstveno-podjetniško tekmovanje ScienceJam, kjer se med sabo pomerijo znanstveni projekti s tržnim potencialom.

ScienceJam ima za sabo že eno zelo uspešno sezono kot srednješolsko tekmovanje, se letos širi še na visokošolsko področje, kjer se bodo pomerili študentje slovenskih univerz in drugih visokošolskih zavodov.

Doslej se je ekipa ScienceJam primarno ukvarjala z vsebino, precej manj pa z vidnostjo v družbenih medijih in po spletu. To zdaj popravljamo, saj smo postavili Facebook stran. Rekli boste, da smo precej pozni. Res je, tudi mi verjamemo, da bi bilo bolje, če bi to storili prej. Toda bolje pozno kot nikoli, pravi stara modrost. Zato zdaj z vami delimo svojo Facebook stran, kjer bomo objavljali novice ter jih od tam širili po metaverzumu, ki bojda prihaja.

ScienceJam se denarno deloma napaja iz sredstev Evropske unije, stične točke EUROPE DIRECT Novo mesto.