Bistri startup mozaik za mlade v polnem zagonu

Projekt PoMP se je prevesil v drugo polovico in prešli smo v tretji delovni sklop, kjer so ključna ciljna skupina slovenski učenci in dijaki, še posebej tisti s podeželja. ZRS Bistra Ptuj v projektu pokriva področje Podravja. Izkoristili smo svoje ime za besedno igro in naše pilotne aktivnosti za mlade poimenovali “Bistri startup mozaik za mlade”.

Po intenzivni kampanji med ravnatelji šol, s katero smo pridobili njihovo podporo in priznanje, da naši mladostniki zelo potrebujejo podjetniške veščine in Akademiji PoMP, s katero smo učitelje oborožili z znanjem, sodobnimi metodami dela in priročnim gradivom, kako mlade zainteresirati za podjetništvo, so sedaj na vrsti učenci in dijaki. Po osnovnih in srednjih šolah potekajo delavnice, kjer učence razdelimo v startup ekipe, ki skupaj razmišljajo o izzivih v svojem okolju in pripravljajo rešitve v obliki poslovnih idej. Pri delu jih usmerjajo učitelji, ki so se udeležili Akademije PoMP in ekipa projekta PoMP.

V 4 mesecih smo pomagali 11 učiteljem iz 4 šol, da so s svojimi učenci razvijali poslovne ideje. Poglejte si naš startup video mozaik na povezavi: